Aanpak tekort apothekersassistenten

06-03-19
Aanpak tekort apothekersassistenten - SIGRA

Een vacature voor een apothekersassistent blijft soms wel maanden onvervuld. Een gegeven waar steeds meer apotheken tegen aanlopen. Om het tekort aan assistenten tegen te gaan is de SBA samen met regionale partners het traject Apothekersassistent? Ja. Natuurlijk gestart.

Dit traject is gericht op zij-instromers die zich via een BBL-traject versneld willen laten omscholen tot apothekersassistent. Vaak zijn het mensen die al in de zorg werkzaam zijn, maar willen switchen. Deze aanpak moet ervoor zorgen dat er op korte termijn zeer geschikte en gemotiveerde mensen op onze arbeidsmarkt beschikbaar komen. Het is een mooie constructie die voor de zij-instromer aantrekkelijk is, want zij behouden inkomen tijdens het leren en ook voor apothekers is het aantrekkelijk.

In eerste instantie draait er een pilot in de regio’s Amsterdam en Midden-Nederland waarin de SBA samenwerkt met de regionale partners: de FBA, de AVMN, SIGRA, House of skills en het UWV. Met de ervaringen uit de pilot kunnen we dit traject optimaliseren en daarna ook voor andere regio’s waar een tekort dreigt te ontstaan invoeren.

Voor de werving is onder andere een flyer gemaakt en een filmpje.

Kijk voor meer informatie op de website van de SBA