Regionale aanbod in kaart gebracht

Elk jaar belanden 85.000 mensen op de spoedeisende hulp met klachten die passen bij een licht-traumatisch hersenletsel (hersenschudding) (CBO richtlijn opvang van patiënten met licht traumatisch hoofd- en hersenletsel). Voor zorg- en hulpverleners is niet altijd duidelijk waar getroffenen met hun klachten terecht kunnen. De zorgkaart biedt een helder overzicht van het regionale aanbod. 

Bekijk en download de Zorgkaart licht-traumatisch hersenletsel

Landelijke Brain Awareness Week

De basis van het aanbod bestaat uit de organisaties die aanwezig waren tijdens de speciale netwerkbijeenkomst over licht-traumatisch hersenletsel in de Landelijke Brain Awareness Week (15 tot en met 21 maart 2021). De zorgkaart is de opbrengst van deze bijeenkomst. Het Expertisenetwerk NAH houdt de zorgkaart up-to-date.

Meer samenwerking rondom hersenletsel

Sigra coördineert het Expertisenetwerk NAH. Het Expertisenetwerk NAH is ook uitvoerder van de Breinlijn in de regio Amsterdam-Amstelland en Zaanstreek-Waterland. De Breinlijn biedt informatie over het regionale behandelaanbod voor mensen met hersenletsel. Lees wat Sigra nog meer doet op het gebied van samenwerking rondom hersenletsel

Meer informatie