Netwerken en Themabijeenkomsten

Bijeenkomsten Recruitersnetwerk

Om duurzame instroom van personeel naar de sector zorg en welzijn te realiseren, is regionale samenwerking en het delen van kennis en ervaringen essentieel. Sigra heeft daarom een Recruitersnetwerk opgezet. Het netwerk is bedoeld voor recruiters, hr-professionals, communicatieprofessionals en andere betrokkenen. Deelnemende organisaties komen vier keer per jaar bij elkaar om vraagstukken, ervaringen en best practices uit te wisselen. Sigra informeert het netwerk over actuele activiteiten. Een spreker of een trainer deelt zijn of haar kennis en expertise over bepaalde onderwerpen.  

Het netwerk bepaalt zelf welke onderwerpen aan bod komen te denken aan onboarding, arbeidsmarktcommunicatie, recruitment en wervingsactiviteiten. Sigra verbindt en coördineert in de activiteiten waarbij leden gezamenlijk optrekken. Zorg- en welzijnsorganisaties ontwikkelen verder hun eigen wervingsactiviteiten.

Aansluiten. Ben je lid van Sigra en wil je deel uitmaken van het Recruitersnetwerk? Dat kan! Neem contact op voor meer informatie en om je aan te melden. Sanne Janssen (sjanssen@sigra.nl) en Sacha Bakker (sbakker@sigra.nl

Themabijeenkomsten en trainingen

Door het jaar heen organiseert SIGRA themabijeenkomsten en masterclasses voor Communicatie- en HR professionals over werving en (arbeidsmarkt)communicatie. Hierin staan actuele en relavante onderwerpen centraal. Afgelopen sessies: 

  • 2020: Webinar Binden en boeien van Generatie Z
  • 2020: Online-trainingen gegeven door de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie. Terugkijken is mogelijk, stuur ons een mailtje. 
  1. Training: Beter werven, ook in tijden van Corona
  2. Training: Succesvol Online Recruitment