Workshop Vitaal door de overgang

Online | 28 september 2023 | 9.30 - 11.00 uur

De overgang, een levensfase waar iedere vrouw, maar ook medewerkers van zorg- en welzijnsorganisaties mee te maken hebben of krijgen. Te weinig kennis en inzicht en taboe over dit onderwerp kunnen als belemmerend worden ervaren. Daarom biedt Sigra in samenwerking met het loopbaan- en adviesbureau Co-factor in september een interactieve online sessie over dit onderwerp aan, speciaal voor leidinggevenden en HR-professionals.  

Over de workshop

De invloed van de overgang op de werkvloer neemt je mee in de levensfase van collega’s die zich in de overgang bevinden. Op een prikkelende manier wordt het gesprek aangegaan, informatie gedeeld en bewustwording vergroot. Onder andere de invloed van de overgang op de omgeving, taboes en de recente ontwikkelingen op de arbeidsmarkt worden besproken.  

Wat kom je tegen in je team, hoe houd je je collega’s inzetbaar en gemotiveerd en wat kan je als leidinggevende of HR professional doen om met medewerkers hét gesprek hierover aan te gaan en ondersteuning te bieden. Hoe pak je dit nou eigenlijk aan?  

In deze workshop wordt je bekend gemaakt met de overgang en de mogelijke gevolgen op de werkvloer en krijg je praktische tools uitgereikt over het creëren van inclusief werkgeverschap.

Nieuwsgierig geworden?
Meld je hier aan.

Workshop Voorkomen van burn-out en versterken van vitaliteit bij medewerkers

Online | 19 oktober 2023 | 15.30 - 17.00 uur

In de zorg waar medewerkers dagelijks worden blootgesteld aan zware fysieke en mentale belasting, is het versterken van vitaliteit van medewerkers van groot belang. Zorgmedewerkers staan er ook om bekend dat ze vaak beter voor hun cliënten/patiënten zorgen dan voor zichzelf.  Het versterken van de vitaliteit bij medewerkers kan bijdragen aan het verminderen van werkgerelateerde stress en burn-out en het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van medewerkers.  

Over de workshop

Door als organisatie te investeren in de gezondheid en het welzijn van medewerkers, creëer je een werkomgeving waarin medewerkers gemotiveerd zijn en blijven om te werken en bij te dragen aan de doelstellingen van het bedrijf. Dit zorgt voor een hogere betrokkenheid en minder verloop. Gezonde en vitale medewerkers leveren dus een gezond en vitaal bedrijf op

Deze workshop is speciaal voor leidinggevenden en HR-professionals en wordt aangeboden door het HR-adviesbureau Dijk & Van Emmerik. In deze workshop leer je aandacht te hebben voor zowel krachten/klachten als positief functioneren, zoals het stimuleren van betrokkenheid en bevlogenheid van medewerkers. Daarnaast ontvang je tools hoe je vanuit jouw rol als leidinggevende of HR-professional de vitaliteit van medewerkers kan versterken.

Nieuwsgierig geworden?
Meld je hier aan

Workshop Persoonlijk profiel

Online | 13 november 2023 | 9.30 - 11.00 uur

Zit je nog op je plek? Wil je je verder ontwikkelen? Of wat zou je anders willen in je huidige baan en hoe pak je dat aan? In de waan van de dag vergeten we vaak stil te staan bij onszelf en dat is zonde. Wie ben je, wat kan je, wat wil je en waar sta je voor! Met een krachtig beeld van je kwaliteiten kan je zelf het stuur in handen nemen en de keuzes maken die bij je passen.

In de (online) workshop Persoonlijk profiel sta jij centraal. We brengen in kaart wie je bent, wat je kan en wat je wil. Dit geeft naast inzicht ook houvast en richting. De eerste stap en de basis om (weer) in beweging te komen.

Programma

  • Introductie; waar sta je nu?
  • Wat is een persoonlijk profiel en wat kan ik ermee?
  • Mindmap maken
  • Welke eerste stap ga je zetten?
  • Afsluiting

De workshop wordt gegeven door het loopbaan- en adviesbureau Co-factor en is speciaal voor medewerkers die zich graag verder willen ontwikkelen!

Nieuwsgierig geworden?
Meld je hier aan.

Sterk in je werk

Deze inspiratiesessies worden mede mogelijk gemaakt via subsidie uit het project Sterk in je werk. Je kunt meedoen met de workshops als je werkzaam bent of woont binnen de regio Noord-Holland.

‘Sterk in je werk, zorg voor jezelf’ is een loopbaantraject voor medewerkers in de zorg en welzijn en voor mensen die de overstap naar de sector willen maken. Door deze gratis loopbaanbegeleiding en coaching weten medewerkers beter wat ze willen, wat ze kunnen en hoe ze hun kans op werk kunnen vergroten. Daarmee draagt Sterk in je werk bij aan nieuwe instroom en stimuleert het personeelsbehoud en duurzame inzetbaarheid.

Wij bieden één workshop per medewerker aan. Wil je na de workshop in gesprek met een coach? Meld je dan aan via Sterk in je werk.

Meer informatie