MANZA

MANZA is een glasvezelnetwerk en een acroniem voor Metropolitan Area Network ziekenhuizen Amsterdam. Het wordt gebruikt om de onderlinge informatie-uitwisseling tussen negen ziekenhuizen in Amsterdam te faciliteren. Zeven van hen gebruiken het netwerk ook voor hun internettoegang.

Koppelingen

Via MANZA zijn de deelnemers verbonden met grotere netwerken zoals de AmZX (Amsterdam Zorg Exchange) en het LSP. Het LSP is een ICT-voorziening die de inzage regelt voor medicatie- en huisartswaarneemgegevens in patiëntinformatiesystemen van/door zorgaanbieders, bijvoorbeeld collega-ziekenhuizen, -apotheken en -huisartsen. De AmZX is een netwerkkoppelvlak dat het MANZA verbindt met netwerken van andere zorgverleners, dienstenaanbieders en Regionale Samenwerkings Organisaties waaronder Zorgring Noord Holland Noord en Stichting Gerrit (Noord Nederland).

Contractpartij

SIGRA is contractpartij met de leveranciers van het MANZA netwerk en heeft met hen mantelovereenkomsten en Service Level Agreements afgesloten. Het fysieke netwerk wordt bij KPN afgenomen. De netwerkapparatuur, de belichting van de vezels en het beheer van het netwerk, wordt verzorgd door  Vancis.

Certificering

MANZA is een Goedbeheerd Zorg Netwerk (GZN), deze ZSP (ZorgServiceProvider) kwalificatie is vereist ivm aansluiting op het LSP.  De leveranciers zijn NEN7510 en ISO27001 gecertificeerd en AVG compliant.

Ook aansluiten bij MANZA? Neem dan contact op met Floor Bos

Lees meer over de ICT-diensten in zorg & welzijn die wij bieden