Mijn rol bij team Sigra

Samenwerken kan niet zonder gedeelde visie en het vormen daarvan begint met goede informatie. Daarom lever ik als onderzoeker bij Sigra informatie en advies over de regionale arbeidsmarkt en over regionale strategische personeelsplanning. Ik geef advies aan netwerken en projectgroepen, verzamel en analyseer data, geef presentaties en publiceer rapporten en factsheets. Het is mijn uitdaging om mensen verder te laten kijken dan de waan van de dag.

Ik ben trots op

Ik werk alweer een tijdje bij Sigra en ben trots te zien dat organisaties zich in toenemende mate eigenaar voelen van de samenwerking en vraagstukken in de regio. ‘Sigra, dat zijn niet wij (van het bureau), dat zijn jullie!’, hoeven wij minder vaak te zeggen omdat organisaties dit zelf al uitdragen.

Samenwerken betekent voor mij

‘Alleen ga je sneller, samen kom je verder’. Er zijn zoveel redenen waarom organisaties in de zorg het niet meer alleen kunnen: personeelstekort, complexere zorg en vergrijzing. Toch is samenwerken niet altijd vanzelfsprekend. Er is een bewuste investering nodig, terwijl organisaties razend druk zijn. Maar als je met elkaar een gedeeld belang hebt zoals goede, toegankelijke zorg dan ontstaat er een mooie energie tussen mensen, mits alle voorwaarden voor samenwerking goed geregeld zijn. Het mooie aan mijn werk vind ik het kunnen bijdragen aan die samenwerkingsvoorwaarden, de energie te zien bij ‘de mensen aan tafel’ en de mooie voorbeelden die ontstaan in de praktijk.

Mijn motto

Als je goede gedachten hebt dan zullen die als zonnestralen uit je gezicht komen. Zo zie je er altijd geweldig uit. (Roald Dahl)