Wat kan je verwachten?

In samenwerking met Amsterdam Vitaal & Gezond en Pharos bieden we inspiratie en handvatten waar organisaties mee aan de slag kunnen. De behoeftes van de organisaties staan hierin centraal. Dit doen we gezamenlijk als groep koplopers, maar ieder natuurlijk op zijn eigen manier. We bouwen een leernetwerk op waar we succesvolle voorbeelden, opgedane kennis, maar ook drempels die we tegenkomen met elkaar kunnen delen. Op deze manier zorgen we ervoor dat alle Amsterdammers gemakkelijk en laagdrempelig gebruik kunnen maken van het aanbod van de GGD en zorg- en welzijnsorganisaties in Amsterdam. Zo verkleinen we de gezondheidsverschillen in de stad en wordt gezond leven een stuk makkelijker voor meer Amsterdammers.

Wat vragen we van de organisatie?

We zijn op zoek naar een diverse groep zorg- en welzijnsorganisaties die:

  • Gemotiveerd en betrokken zijn om gezamenlijk gezondheidsverschillen te verkleinen
  • Een groot bereik hebben in Amsterdam
  • Impact hebben op de gezondheid van Amsterdammers


Dit leernetwerk is een gezamenlijke inspanning en vraagt daarom ook een gezamenlijke investering: zowel qua geld, organisatie en tijd. Daarom vragen we van deelnemende organisaties om hier van te voren goed over na te denken. Dit kan in verder persoonlijk contact besproken worden.

Op dit moment komen we graag in contact met organisaties die geïnteresseerd zijn in dit leernetwerk en die koploper zijn en/of willen worden op het gebied van gezondheidsvaardigheden. We zijn benieuwd welke succesvolle voorbeelden er al zijn en op welke gebieden de organisatie nog verder kan ontwikkelen.

Meer informatie