JONG SIGRA Workshop: De toekomst van Zorg en Welzijn in 2030

Datum: 
dinsdag 01 december 2020
Tijd: 
15.00 - 17.00 uur
Locatie: 
Online
Voor wie: 
Netwerk JONG SIGRA (alle professionals bij SIGRA-leden tm 35 jaar)
Omschrijving: 

Graag nodigen we je uit voor ons volgende event: JONG SIGRA Workshop: De toekomst van Zorg en Welzijn in 2030 (digitaal). Denk mee over het nieuwe werken in Zorg en Welzijn in 2030 en ga aan de slag met de methode: ‘Scenariodenken’! Ben je nog niet lid van JONG SIGRA maar is jouw organisatie wel lid en ben jij jonger dan 36, dan kun je je ook aanmelden! 

Programma
Het JONG SIGRA netwerk gaat op 19 november, tijdens de ledenconferentie, én 1 december aan de slag met de lange termijn toekomst van Zorg en Welzijn. Samen met de organisatie Futureconsult, experts op gebied van scenariodenken, gaan we in gesprek over mogelijke toekomstbeelden over de arbeidsmarkt, zorg en welzijn.   

  • Wat zijn belangrijke ontwikkelingen waarvan we nog niet zeker weten hoe ze zich zullen ontvouwen?  
  • Wat betekenen deze ontwikkelingen voor hoe we werken?
  • Hoe zou jij in 2030 willen werken?
  • Kunnen we nu al iets doen om voorbereid te zijn?

De resultaten gebruiken we als input voor projecten bij SIGRA. We vinden het daarom belangrijk om jouw kijk op deze vragen mee te nemen. Iedereen is welkom, want alle blikken zijn waardevol. In ruil terug word je getraind in de methodiek: scenariodenken. Interessante kost om ook mee te nemen voor je eigen organisatie en het maken van strategische beslissingen voor je werk werk en projecten. En bovendien weten we dat het erg leuk is om met anderen eens vrijuit te kunnen denken over de toekomst.

Aanmelden
Aanmelden is niet meer mogelijk. Voor vragen kun je een mailtje sturen aan: jongsigra@sigra.nl 

Data en tijden

  • Deel 1: Donderdag 19 november 15.50 – 16.30.*
    ‘Crashcourse’ scenariomethodiek- en planning, introductie scenario framework.
  • Deel 2: Dinsdag 1 December van 15:00 tot 17:00
    Verdiepend aan de slag met de scenariomethodiek en bovengenoemde vraagstukken, komen tot resultaten en afsluiting met een digitale borrel

*Let op: Deel 1 op 19 november is één van ‘break-outsessies’ tijdens de digitale SIGRA Ledenconferentie: Samen anders werken door Technologie. Je bent welkom (maar niet verplicht) om de gehele conferentie te volgen van 14:30 tot 17:00 (:dat is de plenaire sessie vóór de workshop en een informatiemarkt ná). Wil je je daarvoor aanmelden? Dat kan via deze paginaJONG SIGRA workshop