Mijn rol bij team Sigra

Als adviseur Werken in de zorg ben ik de schakel tussen het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de regio Noord-Holland (met uitzondering van het Gooi). Ik maak onderdeel uit van het VWS-regioteam. Ik zorg voor een korte verbinding tussen dat wat in de praktijk gebeurt en de beleidsmedewerkers arbeidsmarkt in Den Haag. Op die manier kan beleid beter aansluiten op de praktijk. Vanuit het team A&O begeleid ik daarnaast samen met het Innovatielab projecten aan rondom anders werken en arbeidsinnovatie.   

Ik ben trots op

Privé ben ik trots op ons zelfbouwhuis in Amsterdam-Noord waar ik met mijn mooie gezin sinds 2015 woon. Binnen Sigra heb ik samen met Félice de Charro het emagazine Samen digitaal vaardig in zorg & welzijn gemaakt. We actualiseren het emagazine  een paar keer per jaar, zodat iedereen op de hoogte blijft van ieders activiteiten en vorderingen rondom het werken aan digitale vaardigheden. Daarnaast vind ik het mooi dat VWS mede dankzij het knelpunt uit onze regio rondom het verkrijgen van de BIG-registratie bij zorgmedewerkers met een vluchtelingenachtergrond in het Amsterdam UMC aan de slag gaat met betrokkenen om dat proces te verbeteren.  

Samenwerken betekent voor mij

Dat je met elkaar meer voor elkaar krijgt dan alleen. Het meeste plezier bij samenwerken krijg ik als ik met mensen samenwerk die een ander perspectief of kennis hebben dan ikzelf. Op die manier vind je met elkaar de beste en creatieve oplossingen. Een goede basis van vertrouwen is dan heel belangrijk. Dat bouw ik op door goed naar de ander te luisteren en iedereen zijn rol te laten spelen in de samenwerking.

Mijn motto

Yesterday I was clever, so I wanted to change the world. Today I am wise, so I am changing myself (Rumi).