Informatiebijeenkomst Ontdekdezorg week 2021

Datum: 
dinsdag 26 januari 2021
Tijd: 
9.30 - 11.00 uur
Locatie: 
Online via MS Teams
Omschrijving: 

Ook in 2021 is er weer een Ontdekdezorg week, namelijk van 22 t/m 27 maart. Vanwege de coronamaatregelen vindt deze geheel online plaats. Tijdens de informatiebijeenkomst delen we de meest actuele informatie over deze landelijke campagneweek met je. Meld je je aan via opendagzorgenwelzijn@sigra.nl.   

 

Wat houdt de week in?  
De Ontdekdezorgweek staat ook wel bekend als de ‘Week van Zorg en Welzijn’. Een groot aantal SIGRA-leden heeft aan de afgelopen edities deelgenomen. De focus van de Ontdekdezorgweek 2021 ligt op zij-instromers, carrièreswitchers en herintreders. Zij komen vaak nieuw binnen in de sector. Met deze week willen wij hen op een optimale manier kennis laten maken met Zorg en Welzijn. Uiteraard zijn ook andere doelgroepen welkom! We begrijpen dat veel zorg- en welzijnsinstellingen beperkte mogelijkheden hebben voor zij-instromers en herintreders. De Ontdekdezorgweek is bovendien een mooie kans om je organisatie te promoten en bij te dragen aan een positief en realistisch beeld van zorg en welzijn.  

Wat kan jij, als organisatie, doen?   
Doordat deelnemers dit jaar niet fysiek kunnen langskomen bij jullie organisatie, wordt een landelijk online platform gebouwd. Hier kunnen deelnemers online kennis maken met jullie organisatie. Dit kan o.a. door middel van video’s of het organiseren van een live Q&A. Ook is er een mogelijkheid om via de kalender en de contactfunctie kennismakingsmomenten te organiseren.  

Wat kan je van SIGRA verwachten? 

  • SIGRA coördineert de organisatie van een gezamenlijk online voorlichtingsevenement. Dit zouden we graag doen in samenwerking met SIGRA-leden en krijgt aankomende maanden meer vorm.   
  • SIGRA biedt/begroot media aandacht aan de week en evenementen.  
  • SIGRA zorgt voor (gratis) in te zetten communicatiemateriaal.  

Informatiebijeenkomst
De bijeenkomst wordt geopend door Sanne Langereis, presentatiecoach/expressie trainer. Zij maakt jullie wegwijs in hoe je jezelf/je organisatie het beste online kan presenteren. Je wordt stapsgewijs meegenomen met diverse tips en tricks voor wanneer je zelf je online event gaat geven. Verder ontvangje meer informatie over de specifieke invulling van de Ontdekdezorgweek en wat er van deelnemende organisaties wordt verwacht en krijg je een een update over de regionale activiteit(en) die zullen plaatsvinden. 

Hoe nu verder?  
Wil je als SIGRA-lid meedoen in de evenementen? Dan is het belangrijk om dit zo spoedig mogelijk door te geven gezien we rekening moeten houden met een minimum en maximum aantal deelnemende organisaties. En meld je aan voor de informatiebijeenkomst op dinsdag 26 janauri via opendagzorgenwelzijn@sigra.nl   

 Zijn er vragen die niet kunnen wachten? Mail naar Sacha Bakker.