Extra coaching voor de zorg

Extra coaching voor de zorgDe druk op de zorgprofessionals tijdens de coronacrisis is groot. Van meerdere kanten is er vraag naar mentale ondersteuning om de (zorg)medewerkers ook op langere termijn vitaal inzetbaar te houden. In de organisaties wordt daar op diverse manieren invulling aan gegeven. Wanneer de vraag groeit en het aanbod intern niet voldoende is kan, vanaf nu, gebruik gemaakt worden van ‘extra coaching voor de zorg’.

SIGRA heeft in samenwerking met Regioplus, VWS en CNV Stterk in je werk vrijwillige coaches geworven. Zij willen hun diensten online en vrijblijvend inzetten voor de zorgprofessionals. Wij koppellen deze deskundige coaches aan zorgprofessionals die behoefte hebben aan mentale coaching. Deskundige coaches bieden een luisterend oor, personal coaching en verwijzen zo nodig door naar gespecialiseerde hulp. Zorgprofessionals kunnen in de gesprekken stoom afblazen en vaardigheden ontwikkelen om sterk in het werk te staan. Nu, tijdens corona, maar ook na de crisis als daar behoefte aan is.

Ben je zorgprofessional en heb je behoefte aan extra coaching? Of ben je coach en wil je een zorgprofessional een luisterend oor bieden? Lees hieronder hoe je je kan aanmelden. 

Aanmelden voor zorgprofessionals
Het zijn heftige tijden. Als professional in zorg en welzijn maak jij veel mee. Gevoelens van verdriet, machteloosheid, twijfel en boosheid doen zich op momenten voor. Kun jij wel een luisterend oor gebruiken? Een neutraal persoon met wie je over je werk kunt praten, over die ene dienst of situatie waar je steeds aan blijft denken. Wij bieden je die persoon met dat luisterend oor graag. Een grote groep van deskundige coaches staat voor je klaar.

Om je te koppelen aan de beste coach vul je je gegevens in en drukt op verzenden. Wij zoeken een ervaren coach die past bij jouw coachvraag. De coach belt je om te horen of het schikt om te praten. Zo niet dan maken jullie een afspraak voor een video- of telefoongesprek. Het ‘Extra Coaching voor de Zorg – traject’ is persoonlijk en vertrouwelijk. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Heb jij behoefte aan extra mentale ondersteuning? Meld je hier aan:
https://www.sterkinjewerk.nl/extra-coaching/

Aanmelden als coach
Ben je beroepsmatig met coaching bezig en beschik je over een passende (opleidings-) achtergrond en ervaring en wil je je vrijwillig inzetten om mentale ondersteuning te bieden aan zorgprofessionals? Meld je dan aan! Samen doen we wat we kunnen. Op basis van de door jou en de zorgprofessional ingevulde gegevens gaan wij opzoek naar de meest geschikte match.

Meld je hier aan als coach:
https://sterkinjewerk.app/extracoachingvoordezorg

Traumaverwerking nodig?
Wil je in contact komen met professionals voor traumaverwerking? Dan kan je direct contact opnemen met het contactpunt psychosociale ondersteuning van ARQ IVP. Het contactpunt zorgprofessionals is 7 dagen in de week te bereiken tussen 08.30 -21.30 uur op telefoonnummer 088- 330 5500.

Vragen?
Bekijk hier veel gestelde vragen en antwoorden voor zorgprofessionals met behoefte aan extra mentale coaching. Heb je een technische vraag over het aanmeldformulier, mail dan naar: sterkinjewerk@regioplus.nl.

Heb je andere vragen? Laat het ons weten via sterkinjewerk@sigra.nl