Poster, kaartspel en folders over privacy

Hang een poster op over privacy. Je kunt ze hieronder downloaden en zelf printen op A3-formaat. De posters geven tips over hoe je in de organisatie op eenvoudige wijze persoonsgegevens kan beschermen. Ook hebben we folders beschikbaar met tips en uitleg over privacy tijdens het werken in zorg en welzijn. 

Posters Pas op privacy

 

Poster met de Gouden Gedragsregels

Op de Gouden gedragsregels poster staan een flink aantal regels die te maken hebben met privacy op de werkvloer in zorg en welzijn. De poster kun je ophangen op plekken binnen jouw organisatie. Ambassadeurs hebben een bestand ontvangen waarin de regels aan te passen zijn voor de eigen organisatie. Er zijn ook posters per gedragsregel op te vragen.

 

Folders Pas op Privacy

Instructies: De eerste tien folders zijn voor zorg- en hulpverleners. De laatste folder 'Pas op privacy in een openbare ruimte' is voor de patiënt/cliënt en kun je neerleggen in de wachtkamer. Print de folders dubbelzijdig op A4-papier, pagina omslaan langs de korte zijde. Vouw ze na het printen dubbel tot een A5-folder. Knip de folder voor de patient/cliënt na het printen in het midden door, zodat je twee folders hebt.  Schrijf op de achterkant de contactpersoon voor vragen rond privacy en informatieveiligheid.

Folders (pdf) te downloaden:

 

Kaartspel

Zwengel de discussie over privacy aan met een kaartspel. Leg de kaarten bijvoorbeeld bij de koffieautomaat neer. Het spel is gebaseerd op vier veelvoorkomende situaties. Je kunt de kaarten ook gebruiken tijdens een werkoverleg of een workshop over privacy. Download de kaarten en print ze. 

Poster privacy verlies van elektronica

Privacy Pubquiz

In de Privacy Pubquiz komen in meerdere rondes leuke vragen aan bod over privacy en de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Gebruik de pubquiz om te weten te komen wat de medewerkers in jouw organisatie al weten over privacy en welke kennis bij hen nog ontbreekt.

De quiz is gebaseerd op de Privacy Pubquiz van de informatiebeveiligingsdienst. De antwoorden kun je opvragen bij via PI@sigra.nl

Bestel gadgets die privacy bevorderen

Pas-op-privacy webcam covers

Wist je dat hackers via de webcam op je computer kunnen meekijken? Ze kunnen zelfs het lampje naast de webcam uitschakelen. Daardoor weet je niet of de webcam aan staat! Door een plaatje op je webcam te schuiven (een webcamcover) is dit probleem in een keer opgelost en is je privacy gewaarborgd.

Sigra ontwikkelde speciale webcam-covers met het Pas-op-Privacy-logo. Bestel ze via PI@sigra.nl

 

Pas-op-Privacy-Post-its

Kom je een situatie tegen die niet helemaal in orde is? Attendeer collega’s daar dan op! Je kunt bijvoorbeeld een tip voor een collega op een Post-it schrijven en deze op de situatie plakken die niet in orde is.

Sigra ontwikkelde hiervoor de speciale Pas-op-Privacy-Post-its. Bestel ze via PI@sigra.nl.  

Webinar over zorg op afstand

Zorg op afstand, of beeldschermzorg, wordt overal deel van de dagelijkse zorgpraktijk. Een zorgaanbieder die zorg op afstand biedt aan cliënten moet voldoen aan bepaalde informatieplichten. In een gratis webinar van ICTRecht komen de juridische aspecten van zorg op afstand aan bod. Schrijf je in op ICTRecht en ontvang de videopodcast in de mail. Bekijk ook de factsheets over zorg op afstand.

Meer quizzen, filmpjes, podcasts, boeken en docu's

  • Samen met Moraya de Haan hebben we een podcast gemaakt. Moraya heeft een nummer geschreven over haar ervaring met privacy in de jeugdzorg, ‘Dossier 107’.

  • Wil je in jouw organisatie een quiz gebruiken? Hier vind je ter inspiratie een aantal online beschikbare quizzen.
  • Gebruik een filmpje om een presentatie kleur te geven. Bij het geven van presentaties/workshops/e-learning kan het inspirerend werken om filmpjes te gebruiken. 
  • We hebben een overzicht gemaakt met filmpjes over privacy en informatieveiligheid die te vinden zijn op Youtube. Bekijk en download het overzicht
  • Podcasts zijn een populaire en laagdrempelige manier om het bewustzijn rondom privacy te vergroten. Bekijk en download dit overzicht van interessante podcasts waar je je collega's op kunt attenderen. 
  • Ten slotte vind je hier tips over interessante boeken en documentaires over privacy.

Meer informatie