Sterk in je werk week, 13-17 november 2023 Activiteitenoverzicht

Van 13 tot en met 17 november kunnen medewerkers deelnemen aan een divers aanbod van activiteiten, gericht op behoud. De meeste activiteiten vinden online plaats.

Je lichaam heeft een verhaal (Kennemerhart)

Voor medewerkers die meer in contact met hun lichaam willen komen geeft Diana Aben (Kennemerhart) twee online workshops van 30 minuten:

 • 13 november 2023, 14.30-15.00 uur - Ervaar hoe lachen alles in beweging kan zetten
  Online workshop, inspiratie talk & oefeningen op de stoel.  Graag 5 minuten eerder inloggen. 
  Je kunt via deze link deelnemen aan de online workshop.
   
 • 15 november 2023, 14.30-15.00 uur - Waarom doe jij wat jij doet? 

Ontdek waarom jij doet wat jij doet. Wat zijn jouw drijfveren? 
Inspiratietalk & meditatie. Met Diana Aben. Online workshop, inspiratie talk & meditatie.  Graag 5 minuten eerder inloggen. Je kunt via deze link deelnemen aan de online bijeenkomst.

 

Speeddates psychologische werkwijzen (Kennemerhart)


Bijdrage van de psychologen van Kennemerhart: Michel de Bruijn en collega’s.
Online workshop waarin verzorgenden in speeddates kennismaken met verschillende vormen van psychologische werkwijzen om (weer) Sterk op de werkvloer te kunnen staan. De speeddates duren per onderdeel 12 minuten, waarbij je als deelnemer kort en bondig (als het goed is ook krachtig) op de hoogte wordt gebracht van de volgende thema's:

 • ACT (Acceptatie en Commitment Therapie - Zelfwaardering versterken)
 • Mindfulness (enkele oefeningen in onthaasten en meer in het moment komen)
 • Leefstijlpsychologie (De 7 vinkjes voor een energieke werkvloerbeleving)
 • Burnout (voorkomen door herkennen en actief op zoek naar valkuilen).

 

Meditatie is toegankelijk voor iedereen (Kennemerhart)
 

Online Meditatie in je eigen omgeving. Zorg voor een rustige plek waar je niet gestoord kunt worden. Door Sandra Bouwmans (Kennemerhart). 

 

Energie voor jou! (PCSOH)

 • 13-17 november, iedere ochtend inspiratie via WhatsApp, tussen 8.00-9.00 uur. 
   

Doe mee met onze WhatsAppgroep Energie voor jou! Iedere dag krijg je een bericht in de Whatsappgroep met een idee, opdracht of een energiegever. Luchtig, grappig (hopen we) en laagdrempelig en je kunt het bekijken op het moment dat het jou uitkomt! Je kunt je aanmelden bij Fatime van den Bosch, fatime.vandenbosch@pcsoh.nl

 

Veerkracht (Sein - Cruquius)


In de zorg werken we in een dynamische en onvoorspelbare werkomgeving. Wat maakt dat het belangrijk is te leren om adequaat te reageren op veranderingen, om je te kunnen aanpassen aan omstandigheden en om effectief te blijven presteren.

Tijdens de workshop Veerkracht leer je hoe je kunt reageren en anticiperen op nieuwe en onvoorspelbare situaties. Daarnaast krijg je inzicht in hoe je weerbaarder kunt worden en hoe je los kunt laten en een positieve mentaliteit kunt behouden.

SEIN geeft ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en positiviteit geeft energie. Wie wilt dat nou niet?

Ben jij enthousiast geworden voor de workshop Veerkracht? Schrijf je dan nu in voor de workshop. Je kunt zowel online als klassikaal deelnemen aan de workshop. Locatie voor mensen (maximaal 12) die klassikaal willen deelnemen: Gezondheidscentrum, SEIN Cruquius, Ruimte 2.16 (2e verdieping), Spieringweg 801 2142 ED Cruquius.

 

Probeer de VRelaxbril uit! (Ons Tweede Thuis - Aalsmeer)

 

Bij Ons Tweede Thuis in Aalsmeer kun je de VRelaxbril uitproberen. De VRelaxbril is een virtual reality bril die door middel van rustgevende natuurfilmpjes ontspanning biedt. Het is een wetenschappelijk gevalideerde tool en gericht op de vitaliteit en weerbaarheid van de medewerker. Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat VRelax bril in slechts tien minuten een stressreductie oplevert van 40%. Gebruikers ontspannen, ze voelen zich opgewekt en kalm. Zo kan de bril overspannings- en burn-outklachten helpen voorkomen onder werktijd, of daarna. Ben je benieuwd hoe dat werkt en wil je het aan den lijve ondervinden? Kom het dan ervaren en loop op 16 november tussen 12.00 en 17.00 uur binnen bij het Dienstencentrum van Ons Tweede Thuis! Wil je meer achtergrondinformatie? Van 14.00 tot 15.00 uur geeft VRelax een presentatie over de bril. Locatie is: Vuurdoornstraat 11, 1431 RM Aalsmeer.

 

Leren ontspannen (SIG)


Goed ontspannen, hoe doe je dat? Vanuit je hoofd, het denken, naar je lichaam, het voelen. Wat heb jij nodig? Hoe creëer je rust in je hoofd en rust in je lichaam. Heb je een druk sociaal leven of gezinsleven? Pieker je veel, denk je veel na? Adem je soms hoog vanuit je borst? Vind je het lastig om voor jezelf de rust te pakken en even op de pauzeknop te drukken? Dan is deze mini-cursus 'Leren Ontspannen wat voor jou.
 
Tijdens deze cursus gaan we dieper in op wat stress doet met je lichaam en geest en hoe je ervoor kunt zorgen dat je een zo relaxt en ontspannen mogelijk je leven leidt, iedere dag weer. We gaan in op verschillende ademhalingstechnieken, (yoga)houdingen en de werking van meditatie.  

Dit is een praktische cursus voor iedereen die wel wat rust en ontspanning kan gebruiken. Iedereen is van harte welkom.

 

Effectief stressmanagement (RIBW K/AM)

17 november, 12.00-13.00 uur
Je kunt via deze link deelnemen aan de online bijeenkomst. 

Druk, drukker, drukst... Dat lijkt soms het voornaamste gevoel te zijn. Het werk is nooit klaar, we verwachten veel van elkaar en misschien nog wel het meeste van onszelf. En daarnaast een gezin, een huishouden, sporten en alles wat we van onszelf ook nog 'moeten'. En daarnaast hebben we ook te maken met veel verschillende informatiestromen: e-mail, whatsapp, social media, telefoon... We hebben altijd contact en zijn nagenoeg altijd online. Inmiddels voor veel mensen normaal, maar niet zo optimaal in termen van vitaliteit!

In deze workshop zoomen we in op je huidige situatie, jouw stressbronnen en hoe stress werkt. We leren je deze signalen te herkennen om ze zo te kunnen ombuigen naar ander, gezonder gedrag: Hoe kun je beter ontspannen en je batterij opladen; en hoe kun je veerkrachtiger zijn in momenten van stress of tegenslag? Na deze workshop heb je de eerste stap gezet om je gevoelens van druk en stress weer wat meer onder controle te krijgen.

Thema: energiek op de werkvloer

In 2023 staat het thema Energiek op de werkvloer centraal tijdens de Sterk in je werk week. Maar wat betekent dit nu precies? Energiek brengen we in verband met levensenergie. En een energieke medewerker bruist van vitaliteit en inspiratie en zet zich graag in voor de organisatie en is bevlogen en betrokken. De medewerker zit lekker in z’n vel. Een mooie reden om als werkgever dit thema de aandacht te geven die het verdient en de medewerker te faciliteren om zelf regie uit te oefenen op haar/zijn eigen energielevel.

De landelijke Sterk in je werk week is bedoeld om aandacht te geven aan het behoud van zorg- en welzijnspersoneel en om werkgevers handvatten te bieden en te inspireren bij goed werkgeverschap.

Aandacht geven aan behoud van zorg- en welzijnsprofessionals

Sigra ondersteunt en inspireert aangesloten zorg- en welzijnsorganisaties, maar ook individuele zorgmedewerkers, deel te nemen aan de landelijke Sterk in je Werk week.

Samen met de aangesloten zorg- en welzijnsorganisaties en andere werkgeversorganisaties in Nederland faciliteert Sigra tijdens deze week diverse online evenementen en coaching voor zorg- en welzijnsprofessionals (op locatie). Hierbij ligt de focus op het behoud, de vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

Meer informatie