Maak kans op de Sigra Diversiteitsaward: doe mee!

Sigra-leden die zich inzetten voor diversiteit en inclusie kunnen nu deelnemen aan de Sigra Diversiteitsaward. Als jouw initiatief voldoet aan de volgende criteria doe dan mee en maak kans op deze award! 

  • Er is oog voor diversiteit en inclusie op het gebied van zorg- en dienstverlening, personeelsbeleid, onderzoek of ontwikkeling.  
  • Het is vernieuwend en of verrijkend voor de organisatie.
  • Het biedt inzicht in continuïteit en mogelijkheden voor borging. 
  • Het is toepasbaar in zorg of welzijn. 
  • De winnaar is bereid om een presentatie te geven over het initiatief tijdens de conferentie op donderdag 19 oktober. 


We willen benadrukken dat deelname openstaat voor alle Sigra-leden en dat het niet uitmaakt of het initiatief al een groot succes is of nog in de startblokken staat. Van onderzoek tot communicatie acties en opleidingstrajecten, alle initiatieven maken kans om te winnen.

Beschrijf jouw initiatief in duizend woorden en stuur het voor 15 september 2023 per e-mail naar Sanne Janssen en Lisa van Bodegom, projectleiders Diversiteit en Inclusie bij Sigra.

Inzenden van het initiatief

Wil je namens jouw organisatie deelnemen aan de Diversiteitsaward 2023? Dat kan gemakkelijk!  Beschrijf jouw initiatief via onderstaand format en stuur het voor 15 september 2023 per e-mail naar Sanne Janssen en Lisa van Bodegom, projectleiders Diversiteit en Inclusie bij Sigra.

 

De vakkundige jury bepaalt winnaar op basis van criteria

De jury bestaat uit:   

  • Valentina Djoemai. Beleidsadviseur Diversiteit & Inclusie en vertrouwenspersoon bij de Sociaal-Economische Raad (SER).

  • Drs. Roshnie Kolste, Strategisch adviseur bij Pharos. Expertise in de thema’s: Discriminatie en racisme in de zorg, cultuursensitieve zorg, sociale uitsluiting en dementie. 

  • Winnaar Diversiteitsaward 2021: Lianne Mulder, doet promotieonderzoek (bij Amsterdam UMC) naar ongelijke kansen in de toelating tot medische opleidingen in het hbo en wo, en ongelijke kansen voor geneeskundestudenten om medisch specialist te worden.  

  • Winnaar Diversiteitsaward 2021: Tim de Jong, Coördinator Steunpunt Gendervragen bij het Amsterdam UMC. 

 

Win €1.000 én een inclusiviteitstraining


Deelnemers maken niet alleen kans op een mooie award, maar ook op de juryprijs. De juryprijs bestaat uit €1.000,- om het initiatief verder vorm te geven. Daarnaast ontvangt de organisatie een op maat gemaakte training 'Inclusie is de basis! Hoe je diversiteit binnen boord houdt'*, gegeven door All Aboard. Ook hebben we een verrassing voor alle inzenders!. 
 
* de training op de website is vergelijkbaar met de op maat gemaakte training die we aanbieden.

 

Sigra Conferentie Diversiteit & Inclusie

We nodigen je graag uit voor de Sigra Conferentie Diversiteit & Inclusie op donderdag 19 oktober van 14.00 tot 17.00 uur, bij het Amsterdam Art Center. De conferentie biedt een inspirerend programma waarin onder andere onderzoeker Saskia Duijs spreekt over armoede, discriminatie en racisme in de zorg. Daarnaast zal promovenda Lianne Mulder spreken over ongelijke kansen in de toelating tot medische opleidingen in het hbo en wo, en ongelijke kansen voor geneeskundestudenten om medisch specialist te worden. Naast deze sprekers zijn er ook break-out sessies die je kunt bijwonen. 

Als hoogtepunt reiken we de diversiteitsaward uit aan een organisatie die zich op bijzondere wijze heeft ingezet voor diversiteit en inclusie. Bekijk hier de terugblik van de afgelopen diversiteitsaward in 2021. 
 
Meld je nu alvast aan voor de conferentie en blijf op de hoogte van het volledige programma, dat we binnenkort bekend maken.  
 
We kijken er naar uit om jullie te ontmoeten!

Meer diversiteit en inclusie  bij Sigra

Het netwerk Diversiteit biedt Sigra leden een platform om aandacht te vragen voor diversiteit en inclusie en om samenwerking te versterken. Lees verder op Diversiteit & inclusie

Meer informatie