De bliksemstages van JINC

300 leerlingen volgen een bliksemstage

Werkgeversorganisaties ZorgZijn Werkt, SIGRA en Zowelwerk gaan samen met de regionale JINC’s de uitdaging aan: 300 leerlingen in een week kennis laten maken met de sector zorg en welzijn. Door middel van de bliksemstages van JINC en het lespakket ‘Aan JOU hebben we wat’ ervaren basisschool- en vmbo leerlingen in de laatste week van oktober op een interactieve manier hoe interessant en divers de zorg- en welzijnsector is.  

Voor meer instroom en verbeteren van het imago van de zorgsector

De samenwerkende partijen vinden het belangrijk dat jongeren een bewuste keuze voor zorg en welzijn maken als toekomstig beroep. Bijvoorbeeld door ze kennis te laten maken met beroepen in zorg en welzijn en een realistisch beeld daarvan te geven. En ze enthousiast te maken voor werk dat zij nog niet kennen. Hierdoor weten deze leerlingen beter wat er ‘te koop’ is op de arbeidsmarkt en kunnen zo op jonge leeftijd een goede keuze maken die bepalend is voor hun loopbaan. Uiteindelijk zorgt dit voor meer instroom bij zorg- en welzijnsopleidingen en -beroepen en het verbeteren van het imago van de sector. 

Wil je als organisatie ook leerlingen ontvangen? 

Met deze samenwerking bundelen de partijen hun krachten en expertises. Voor het slagen van dit project zijn regionale werkgevers uit de sector en het onderwijs onmisbaar. Organisaties die een groepje leerlingen een ochtend in week 44 willen ontvangen kunnen zich melden bij de regionale werkgeverorganisatie. Wij denken graag mee over een op maatgerichte invulling voor uw organisatie.

Zorg-, en welzijnsorganisaties gevestigd in de regio groot Amsterdam kunnen contact opnemen met met Waheeda Abdoelrahman via 06-58084200 of zorgvoorscholen@sigra.nl. Deelname is kosteloos.