Voor wie

 (HR) managers en leiders binnen zorgorganisaties. Voor iedereen die zich in het dagelijks leven bezig houdt met het organiseren en ontwikkelen van een zorgorganisatie.

Trainer

De cursus wordt verzorgd door Sigra in samenwerking met Nicole Vening van Project IK. Nicole helpt organisaties in de zorg om vanuit een waarderende visie medewerkers meer te betrekken bij het werk en mogelijke veranderingen op het werk.

Gevraagd: commitment

We vragen serieuze commitment van deelnemers. Dit betekent het actief bijwonen van alle vier de sessies (je doet actief mee met camera en bent ook in staat om te praten), bereidheid om twee tot vier uur huiswerk per bijeenkomst te doen en bereidheid om na elke bijeenkomst met een paar vragen terug te koppelen wat de sessie jou oplevert. Hierdoor krijgen we inzicht  in de meerwaarde van waarderend ontwikkelen in de praktijk.

Data en programma

  • 17 mei, 13:30: Vertellen: de verbindende start van een waarderend proces.
  • 31 mei, 13:30: Verbeelden: de kracht van dromen en focussen op mogelijkheden.
  • 14 juni, 13:30: Vormgeven: stakeholders betrekken bij het omzetten van dromen naar daden.
  • 28 juni, 13:30: Vernieuwen: herkennen van succes, experimenteren, evalueren en bijstellen.

 

Deelname

We willen met een kleine groep (maximaal twintig deelnemers) actief aan de slag. Per organisatie doen minimaal twee en maximaal drie personen mee. 

Waarom minimaal twee mensen per organisatie?

We gaan het geleerde ook toepassen in de praktijk. Wanneer je impact wil maken in je organisatie moet je dat zelf doen, maar het liefst niet alleen. Het is fijn wanneer je aan de slag gaat met wat je hebt geleerd, om daarbij ook een sparringpartner te hebben binnen je eigen organisatie.

Kosten

We vragen een eigen bijdrage van € 100 per deelnemer. Voor dit bedrag neem je deel aan de cursus en ontvang je het boek Veranderen met appreciative inquiry van Robbert Masselink.

Aanmelden vóór 1 mei via Lisa van Bodegom

Bij onvoldoende aanmeldingen kan de cursus niet doorgaan. Hierover word je tijdig geïnformeerd.

Meer informatie