Programma (in het kort)

 • Welkom door Sigra

Hoe geven we binnen het Sigra-verband en netwerken aandacht aan diversiteit en inclusie? 

 • Rondetafelgesprek met ambassadeurs LHBTI en Culturele Diversiteit
  Over jezelf kunnen zijn op werk, persoonlijke ervaringen en tips voor organisaties om te werken aan een inclusieve werkomgeving. 
   
 • Uitreiking Sigra Diversiteitsaward

Voor de vijfde keer reikt Sigra een award uit aan de winnende initiatieven die zijn ingezonden door Sigra-leden. De prijs is dit jaar een bedrag van 1.000 euro om het project verder vorm te geven en een op maat gemaakte training: Cultuursensitieve vaardigheden in zorg en welzijn door Het Koninklijk Instituut voor de Tropen. 

De juryleden stellen zich voor en lichten vanuit hun rollen toe hoe op verschillende manieren gewerkt kan worden aan diversiteit en inclusie. 
 

 • Praktijkvoorbeelden binnen zorg en welzijn  
  We nodigen de winnende organisaties uit om het project toe te lichten. Het is nog mogelijk om mee te dingen naar de Sigra Diversiteitsaward! Vind alle informatie hier en breng het initiatief in voor 13 september. 
   
 • Voorbeelden uit andere sectoren
  Wat kunnen we leren van andere organisaties? We verwelkomen graag de volgende twee gastsprekers:

  De politie
  Umit Aygun is Districtschef van de politie Kennemerland, geeft leiding aan 1.000 collega’s en is de portefeuillehouder van het meerjarige traject ‘Politie voor iedereen’ binnen de eenheid Noord-Holland. We horen alles over hoe er buiten wordt gewerkt aan goed politiewerk en binnen aan meer diversiteit, inclusie, veiligheid en divers vakmanschap. 

  Het Rijksmuseum
  In 2019 is Sherida Zorg gestart in de rol van Manager Diversiteit & Inclusie om draagvlak en kennis van diversiteit en inclusie onder de medewerkers te vergroten en het veranderproces aan te jagen. Een divers en inclusief personeelsbestand is een van de thema’s waar naar toe gewerkt wordt. We leren meer over haar aanpak en hoe het Rijksmuseum in een pilot werkt aan behoud en doorstroom voor een meer diverse samenstelling in hogere functies.

 

Download hier het uitgebreide programma met meer informatie over de sprekers.
 

Aanmelden Conferentie Diversiteit & Inclusie

Sigra-leden (betrokkenen en geïnteresseerden) en samenwerkingspartners zijn welkom om de conferentie te volgen. Het wordt online via Zoom gehouden. Gedurende de twee uur betrekken we het publiek en bieden we de mogelijkheid om vragen te stellen. Er zijn geen kosten verbonden aan deze bijeenkomst. 

Bij de verwerking van persoonsgegevens houden wij ons aan de eisen die de privacywetgeving stelt, dit vind je terug in onze privacyverklaring

Ik heb kennisgenomen van de privacyverklaring en ga akkoord met de verwerking van mijn persoonsgegevens. 

Meer informatie