Stichting Het Potentieel Pakken helpt

Het personeelstekort in de zorg zal de komende tien jaar blijven. Wil jij je ook inzetten om de groeiende tekorten in de zorg op te lossen? Stichting Het Potentieel Pakken (HPP) heeft als missie het potentieel op de Nederlandse arbeidsmarkt ten volle benutten. Dat doen zij onder meer met de aanpak Contractuitbreiding in de zorg. De aanpak is erop gericht arbeidstekorten in de zorg terug te dringen door de ‘deeltijdfactor’, het gemiddeld aantal gewerkte uren,  te verhogen.

Zorgmedewerkers willen zelf graag contractuitbreiding

Het onderzoek van HPP in samenwerking met PGGM&CO onder 17.500 zorgmedewerkers, laat zien dat 1 op de 4 medewerkers best wel een groter contract zou willen, maar dat bepaalde zaken dan wel anders of beter geregeld moeten worden. Belangrijkste voorwaarden om meer te werken zijn roostering, flexibiliteit, beloning en een prettige organisatiecultuur.

Wat biedt de HPP bootcamp mij?

De HPP bootcamp biedt zorg- en welzijnsinstellingen de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier kennis te maken met het thema contractuitbreiding. Je krijgt tijdens zes workshops een goed beeld van hoe je aan de slag kunt gaan met de belemmeringen die er spelen om – voor medewerkers die dit willen – daadwerkelijk contractuitbreiding te realiseren binnen jouw organisatie, met als voorbeeld de werkwijze van Het Potentieel Pakken. De bootcamp kan ook een mooie eerste kennismaking zijn met het HPP denken voor organisaties die een traject met volledige support van een HPP team overwegen.

De HPP Bootcamp start op meerdere momenten in het jaar

Meld je nu aan voor een van deze series:

  • Editie vijf: 29 april, 13 mei, 20 mei, 10 juni, 24 juni, 8 juli 2022
    Workshops vinden plaats op vrijdagochtend 10 uur
     
  • Editie zes: 7 september, 21 september, 5 oktober, 2 november, 16 november, 30 november 2022
    Workshops vinden plaats op woensdagochtend 10 uur

 

Meld je direct aan via

Het Potentieel Pakken.  Per bootcamp is er plaats voor maximaal 12 zorginstellingen. Wees er snel bij.

Waar vind ik meer informatie over de HPP bootcamp?

Download de flyer en lees meer over hoe de HPP bootcamp in zijn werk gaat.

Voor vragen over de bootcamp, kun je contact opnemen met Het Potentieel Pakken via info@hetpotentieelpakken.nl
 

Zorgprofessional met tablet

Zo kan contractuitbreiding wél

Zorgorganisatie Thebe is samen met Stichting Het Potentieel Pakken uit gaan zoeken hoe ze contractuitbreiding voor zorgmedewerkers mogelijk kunnen maken. En met resultaat. Lees het verhaal.