Mijn rol bij Team Sigra

In mijn rol als functionaris gegevensbescherming (FG) ben ik binnen een aantal zorginstellingen verantwoordelijk voor naleving van wet- en regelgeving op het gebied van gegevensbescherming. Ik heb hierin zowel een adviserende als een toezichthoudende rol. In mijn werk geef ik gevraagd en ongevraagd advies over alles wat met het verwerken van persoonsgegevens gaat. De rol van FG is breed. Je moet beschikken over zowel juridische kennis, organisatiekennis, proceskennis, kennis over informatiebeveiliging, kennis over risicomanagement en verandermanagement. Dat maakt dit vak zo interessant en daarom is elke dag weer een nieuwe uitdaging.

Ik ben trots op

In mijn werk heb ik altijd te maken met wettelijke kaders en normeringen waar een organisatie zich aan moet houden. De praktijk is alleen iets weerbarstiger en dan toch nog een werkbare oplossing zien te vinden voor de zorginstelling, maakt mij trots. En natuurlijk ben ik enorm trots op mijn man en onze twee, inmiddels volwassen, kleindochters!

Samenwerken betekent voor mij

Samenwerken is voor mij heel belangrijk omdat we allemaal aan gezamenlijke doelen werken. Het kunnen delen van elkaars kennis, kunde, kwaliteiten en ervaringen is daarom zo belangrijk.  Even met elkaar sparren en niet het wiel zelf hoeven uit te vinden. En dat komt weer ten goede voor een beter eindresultaat en dat is wel zo prettig voor onze leden.

Mijn motto

Het is zoals het is.