Hackathons

Hacking Health Amsterdam
 

Hacking Health Amsterdam is een hackathon waarin ongewone teams werken aan oplossingen die bijdragen aan meer gezondheid en geluk in Amsterdam. Sigra is één van de initiatiefnemers van Hacking Health Amsterdam. Tijdens de hackathon wordt voor uitdagingen in zorg en welzijn een team van oplossers en uitdagers gevormd. De teams bestaan uit mensen met verschillende achtergronden. Alle leeftijden, beroepen, culturen en ervaringen zijn welkom. Tijdens Hacking Health Amsterdam werken de teams in 2,5 dag aan hun oplossing (prototype) en krijgen daarbij hulp van coaches en experts.

Meedoen geeft energie
De hackathon zit bomvol positieve energie. Je werkt aan een relevante uitdaging, je leert door te doen (bijvoorbeeld hoe je snel ideeën en onverwachte oplossingen kunt bedenken en een prototype kunt maken en testen) en je ontmoet allemaal nieuwe mensen met verschillende achtergronden. Bekijk hier de filmpjes en foto’s van eerdere edities om een indruk te krijgen van de sfeer. Nieuwsgierig naar alle oplossingen van 2023? Klik hier om naar de website van Hacking Health Amsterdam te gaan.

hacking health Amsterdam

Makathon Zorg en Welzijn

Tijdens een Makathon dagen we medewerkers van zorg- en welzijnsorganisaties, studenten mbo en hbo en leerlingen uit het voortgezet onderwijs uit om nieuwe slimme oplossingen met de technologie van vandaag te bedenken. Sigra is mede-organisator van de makathon. In drie dagen bedenken multidisciplinaire teams onder begeleiding van een coach slimme ideeën en oplossingen voor vraagstukken uit de praktijk van zorg- en welzijnsorganisaties. De casussen worden ingebracht door hoofdpartners van de Makathon Zorg en Welzijn en zijn gebaseerd op echte vraagstukken uit de praktijk van de zorg- en welzijnsorganisaties.

Bekijk hier het 'Makathon nieuwsoverzicht - met een knipoog' van dag 2 in 2023.

Zorg2025

Zorginnovators, professionals uit zorg en welzijn en innovatieve ondernemers ontmoeten elkaar tijdens Zorg2025. Tijdens de bijeenkomsten inspireren ze elkaar en delen ze kennis, nieuw onderzoek, initiatieven en innovatieve toepassingen op het gebied van gezondheidszorg en welzijn. Zorg2025 wordt georganiseerd door Sigra, de Amsterdam Economic Board,  Smarth health Amsterdam, Medicidesk Rabobank Amsterdam en het Amsterdam health & technology institute (Ahti). Tijdens de bijeenkomsten staat telkens één thema centraal dat door drie sprekers wordt belicht.

Eerdere edities van Zorg2025:

Innovatienetwerk

Het Innovatienetwerk van Sigra streeft naar het stimuleren en versnellen van de inzet van slimme zorginnovaties door inspireren, kennisdeling, experimenteren en samenwerking. Iedere zes weken (twee keer per jaar live) delen we in de bijeenkomsten kennis en ervaring uit. Met als doel om van elkaar te leren, te experimenteren en waar nuttig samen te werken. Ook buiten deze bijeenkomsten weten de leden van het netwerk elkaar goed te vinden. Deze bijeenkomsten zijn speciaal voor medewerkers die met innovatie bezig zijn, zoals innovatiemanagers.

Wil je deel uitmaken van het Innovatienetwerk? Dat kan! Neem via innovatielab@sigra.nl contact op voor meer informatie en om je aan te melden. 

Meer informatie?