Congres: Naar Nieuw Amsterdams Peil: samen werken aan zorg van straks

Datum: 
vrijdag 20 april 2018
Tijd: 
09.00 tot 17.00 uur
Locatie: 
Hermitage in Amsterdam
Voor wie: 
Professionals, beroepsopleiders en onderzoekers
Omschrijving: 

Het Ben Sajet Centrum organiseert op vrijdag 20 april 2018 het congres: Naar een Nieuw Amsterdams Peil: samen werken aan zorg van straks, van 09.00 tot 17.00 uur in de Hermitage in Amsterdam.

Tijdens het congres gaat het vooral over de vragen:  Welke inhoudelijke vernieuwingen staan de komende jaren centraal in de zorg voor ouderen en mensen met een beperking? En 'Op welke wijze kunnen wij het leren in de praktijk op een effectieve en duurzame wijze inrichten zodat vernieuwende inzichten beter hun weg naar de praktijk vinden?

Het congres is bedoeld voor professionals, beroepsopleiders en onderzoekers, betrokken bij vernieuwing van zorg voor ouderen en mensen met een verstandelijke beperking in Amsterdam en Amstelland.

Programma

In het ochtendprogramma staan maatschappelijke en zorginhoudelijke ontwikkelingen centraal. Specialisten verzorgen inleidingen, in parallelsessies worden de onderwerpen verder uitgediept en in werkplaatsen gaat u zelf aan de slag met een onderwerp naar keuze. Sprekers zijn onder andere:

  • Jan Kremer
  • Ruth Faigenbaum
  • Iliass El Hadioui
  • Anne-Mei The
  • Bianca Buurman,
  • Carlo Schuengel
  • Monique Kremer

Het middagprogramma staat in het teken van zorgvernieuwing als leerproces en de sleutelrol daarbinnen van de professional van nu en straks. Robert-Jan Simons en Ronald Wilcke verzorgen inleidingen, waarna u in een werkplaats naar keuze in gesprek kunt gaan met sprekers en deelnemers.

Het congres wordt afgesloten door Kim Putters, directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau. Hij schetst een beeld van maatschappelijke ontwikkelingen die voor de zorg in een grootstedelijke omgeving als Amsterdam relevant zijn. Enkele voorbeelden van werkplaatsen: ontwikkeling van een proeftuin dementie in Amsterdam, acute ouderenzorg in Amsterdam, de toekomst van de zorg voor mensen met een beperking.

Meld u nu aan! Wacht niet te lang, want het aantal plaatsen is beperkt.