Werkplaats Ben Sajet: Leren van particuliere initiatieven voor ondersteuning van ouderen

Datum: 
donderdag 14 maart 2019
Tijd: 
17.00-19.30
Locatie: 
Zwanenburgwal 206-I, Amsterdam
Voor wie: 
Vrijwilligers, professionals, beleidsmedewerkers, managers, studenten, opleiders, ervaringsdeskundigen, wetenschappers.
Omschrijving: 

Het Ben Sajet Centrum organiseert, in samenwerking met partners zoals HvA, AMC, VU, Cordaan, Amsta, Ons Tweede Thuis etc., elke maand op donderdagavond een zogeheten Werkplaats. Deze avond staat het thema 'Leren van particuliere initiatieven voor ondersteuning van ouderen' centraal. 

Naast de nodige zorg thuis, blijkt uit onderzoek dat ouderen vooral behoefte hebben aan een praatje of hulp bij dagelijkse dingen zoals boodschappen of koken. Helaas krijgen professionals in de zorg hier nauwelijks tot geen ruimte voor en vrijwilligers zijn zomaar voor handen. Om dit gat te vullen, starten steeds meer particuliere initiatieven, zoals Mantelaar, Kammeraat en Metgezelschap. Zij laten mooie resultaten zien en worden zeer positief beoordeeld door zowel de oudere als de werknemers. Is dit de toekomst voor de nieuwe generatie ouderenzorg? Wat maakt dat deze organisaties zo goed draaien? Wat zijn de voorwaarden bij de inzet van anders dan reguliere thuiszorg in de ondersteuning van mensen met een hulpvraag? Kiezen studenten, door deze positieve werkervaring, ook vaker voor een carriere in de ouderenzorg? Genoeg vragen voor het Ben Sajet Centrum toen zij één van deze intiatieven spraken. Op donderdag 7 februari gaan zij dieper in op één van deze particuliere initiatieven: Mantelaar.

Aanmelden

De werkplaats start om 17.00 uur en duurt tot 19.30 (inclusief soep en broodjes). Deelname is gratis. Meldt u zich aan via info@bensajetcentrum.nl, en schrijf daarbij kort uw motivatie om deel te nemen aan de werkplaats. 

Op de hoogte blijven 

Wilt u op de hoogte blijven van de Ben Sajet Werkplaatsen, een thema aandragen of meer informatie? Stuur dan ook een mail naar laura@bensajetcentrum.nl