ahti Connect – Cardiovasculair Risicomanagement: Innovatie in de 1e en 2e lijn

Datum: 
donderdag 15 maart 2018
Tijd: 
15.30 - 18.00 uur
Locatie: 
ahti – Amsterdam health & technology institute, Paasheuvelweg 25, Tower C4, 1105 BP Amsterdam
Omschrijving: 

Donderdag 15 maart van 15:30 – 18:00 vindt de zesde ahti Connect in het Amsterdam Health & Technology Center (AHTC) plaats. Het thema van deze maand is: ‘Cardiovasculair Risicomanagement: Innovatie in de 1e en 2e lijn.’

Sprekers

De sprekers zijn Marleen Hendriks, Director of Innovation bij het Joep Lange Institute (JLI) en Sebastiaan Blok, Innovation Manager bij Cardiologie Centra Nederland (CCN).

Waar gaat het over?

Hart- en vaatziekten staan in de top 3 belangrijkste doodsoorzaken in Nederland. De cijfers van 2017 zijn nog niet bekend, maar in 2016 overleden er 38.613 personen (25,9%) van de 148.997 aan hart- en vaatziekten. CVRM richt zich op het vertragen of voorkomen van het ontstaan of verder ontwikkelen van hart- en vaatziekte. Technologie kan daar een belangrijke rol in spelen. Dit kan door mensen te ondersteunen in gezond gedrag, door thuismonitoring mogelijk te maken en door nieuwe vormen van zorg tussen de 1e lijn (huisarts) en 2e lijn (ziekenhuis) te ontwikkelen.

Marleen Hendriks komt spreken over de gezondheidswinst die er te halen valt door middel van remote monitoring en het geavanceerd “nudgen” van patiënten. Zij werkt samen met ahti aan een mobiele applicatie om de verhoogde bloeddruk van de patiënt samen met de huisarts vanuit huis te monitoren. Hierbij legt zij uit hoe ‘nudging’ toegepast kan worden als motivatietechniek.

Sebastiaan Blok komt spreken de laatste technologische ontwikkelingen op dit gebied maar ook hoe het businessmodel van Cardiologie Centra Nederland (CCN) eruitziet. Wat is hun positie tussen de huisartsen en ziekenhuizen?

Waarom ahti Connect?

Ahti Connect brengt de werelden van technologie en zorg dichter bij elkaar. Zij staan stil bij hoe het slimmer kan of beter moet. Iedere maand is er een ander thema met telkens een andere partner uit de wetenschap en het maatschappelijk veld.

Aanmelden

De toegang is gratis. Let op: het aantal deelnemers is beperkt. Aanmelden kan via Eventbrite.