Lerend netwerk verzuim

Datum: 
maandag 19 maart 2018
Tijd: 
15.00 - 17.00 uur
Locatie: 
Amsterdam Art Center, vergaderzaal 4, Donauweg 23, 1043 AJ Amsterdam
Omschrijving: 

Op 19 maart organiseren wij de eerste bijeenkomst van het Lerend netwerk verzuim. Het langdurig verzuim in de sector Zorg & Welzijn stijgt sinds 2013. Daarnaast is het gemiddelde ziekteverzuim binnen Zorg & Welzijn altijd al iets hoger in vergelijking met andere sectoren. In 10 jaar tijd was het verschil met andere sectoren nog nooit zo groot als vorig jaar. Binnen het lerende netwerk wordt uitgewisseld wat een organisatie kan doen om het verzuim omlaag te brengen en worden ervaringen op dit gebied gedeeld.

Een lerend netwerk brengt mensen samen die rond een bepaald thema willen leren, die hun werkpraktijk willen verbeteren, ervaringen uitwisselen, een probleem verder uitdiepen en oplossingen ervoor willen formuleren. Het netwerk werkt volgens het principe ‘give and take’. Er wordt gewerkt met een vaste groep deelnemers (max.10), die samen zelf de agenda bepalen. SIGRA begeleidt het netwerk.

Na een startbijeenkomst komt het netwerk 3 tot 5 keer bijeen. Het aantal bijeenkomsten is afhankelijk van de hoeveelheid vraagstukken die de leden hebben. Tijdens de bijeenkomsten (2 uur) worden kennis en ervaringen uitgewisseld en inspiratie opgedaan.

Neem voor meer informatie contact op met Oddy Folgerts van SIGRA