Samenwerken is winnen: de Sigra Samenwerkingsaward 2020

19-11-20

Op de Algemene Ledenvergadering van donderdag 19 november werd de jaarlijkse SIGRA Samenwerkingsaward uitgereikt. De juryprijs ging dit jaar naar Bas Ouwens (jongerenwerker, MEE en de Wering) voor zijn inzet voor de jongeren en ouderen in Den Helder. De publieksprijs ging naar Els Annegarm (maatschappelijk werker, Stichting Doras, Amsterdam). 

Bas Ouwens kreeg de juryprijs
Vanwege zijn inzet voor de jongeren in Den Helder. Daar organiseert hij verschillende evenementen met en voor jongeren i.s.m. culturele instellingen en ondernemers. Ook tijdens de coronacrisis wist Bas op innoverende wijze activiteiten te organiseren voor jongeren met verschillende stakeholders, zoals o.a.  thuisfissa’s en gamenight. Bas zette zich niet alleen in voor jongeren, maar betrok hij ook ouderen: ouderen tv met ouderenadviseurs en jongeren.

Het publiek koos  Els Annegarn als winnaar van de publieksprijs.
Als maatschappelijk werker zet Els Annegarn (Stichting Doras) zich in voor het project Gezond Noord. Gezond Noord richt zich op kwetsbare bewoners van Amsterdam-Noord op tal van terreinen: voeding, roken, bewegen, mentale gezondheid om zo de doelgroep beter te kunnen helpen. Els verbindt in dit project het sociale domein en de zorg en brengt, huisartsen, ziekenhuis en ggz bij elkaar.

Derde genomineerde:  Saskia Beukenhorst
Saskia Beukenhorst (Ons Tweede Thuis) helpt als zorgbemiddelaar cliënten de juiste zorg te krijgen. Naast haar werk als zorgbemiddelaar, zet zij zich ook in als hersenletsel-deskundige bij Breinlijn. Breinlijn is begin dit jaar opgericht en dient als landelijk loket, waar iedereen met vragen over hersenletsel (cliënten, zorgmedewerkers en naasten) terecht kan. Breinlijn geeft advies en verwijst door naar passende zorg en ondersteuning voor mensen met hersenletsel. Breinlijn is een samenwerking van de 16 regionale hersenletsel teams.

Bedankt iedereen!
Tot slot willen wij de winnaars, maar ook alle genomineerden en degenen die hen hebben voorgedragen, hartelijk danken voor hun bijdrage en alle mooie initiatieven! Wij zoeken nog naar een leuke en goede manier om ook die initiatieven ook een goed podium te bieden.

Kijk hier het filmpje van de genomineerden