Extra handen voor de zorg start wervingscampagne voor zorgstudenten

18-02-21
Sociale media banner wervingscampagne studenteb

De vraag naar zorgprofessionals blijft groot. Zij zijn echter bijna allemaal al aan de slag in de zorg. Terwijl er, in aanloop naar de 3de golf, een aanhoudende vraag naar is. Daarom gaat Extra handen voor de zorg nu actief op zoek naar een belangrijke groep bijna-zorgprofessionals: de zorgstudenten. Vandaag, donderdag 18 februari, start Extra handen voor de zorg een landelijke campagne om hen te werven.

In de campgne worden tweede-, derde-, en vierdejaars studenten die een mbo, hbo of universitaire opleiding volgen in zorg of welzijn opgeroepen om hun opgedane kennis in te zetten in de zorg. Zij kunnen per direct betaalde werkervaring opdoen en de zorg vooruit helpen in de coronacrisis. Na aanmelding worden zij afhankelijk van de vraag in een organisatie gematcht op basis van hun opleiding, kennis en beschikbaarheid. 

Landelijke campagne 
De voornamelijk onlinecampagne trapt vandaag, 18 februari, af. Er worden advertenties op social media uitgezet en banners geplaatst op websites die veel bezocht worden door jongeren, influencers worden benaderd en zowel algemene als op zorg- en onderwijsgerichte media ontvangen een persbericht. Ook worden onderwijsinstellingen gevraagd om hun zorgstudenten en alumni te motiveren om bij te springen in de zorg. 

Wervingscampagne studenten

Aandacht voor de campagne
Wil je ook via jouw organisatie medisch studenten werven voor Extra handen voor de zorg? Dit nieuwsbericht kan je gebruiken als input voor een bericht op de website, intranet, nieuwsbrief of social media. Voor beeldmateriaal klik je hier
Heb je vragen over de inzet van studenten in jouw organisatie mail dan naar contactpunt@sigra.nl.

Melden belangstellenden zich bij jouw organisatie?
Dan kan je hen verwijzen naar de website van Extra handen voor de zorg