SIGRA digitale Ledenconferentie

Datum: 
donderdag 19 november 2020
Tijd: 
14.30 - 17.00 uur
Locatie: 
Online, de link voor digitale deelname ontvang je een week van te voren.
Voor wie: 
Alle SIGRA-leden die te maken hebben met ICT, innovatie en eHealth. Of dat nu vanuit beleid, ICT, HRM, de werkvloer of administratie is. Het programma (incl. de breakoutsessies) belicht het thema vanuit verschillende invalshoeken.
Omschrijving: 

Banner Ledenconferentie 2020

Op donderdag 19 november vindt de SIGRA Ledenconferentie plaatst. Deze is live vanuit het Bimhuis digitaal te volgen. De middag zal in het teken staan van arbeidsmarkt, ICT & innovatie, met als thema 'Samen anders werken door technologie'. Meld je hier aan

Aanleiding thema dit jaar: Dat technologische innovaties kansen bieden om samen anders en efficiënter te werken is tijdens de coronacrisis goed duidelijk geworden. Waren er in Zorg & Welzijn al flink wat ontwikkelingen op het gebied van ICT, innovatie en eHealth, de coronacrisis en prangende arbeidsmarkttekorten zorgen ervoor dat we ze ook echt moeten gebruiken. Tijdens de SIGRA-Ledenconferentie kom je te weten hoe kunstmatige sociale intelligentie, robotisering, data-analytics en wiskunde de zorg voor patiënten kan verbeteren en het werk voor zorgprofessionals kan verlichten.  

Na afloop van de SIGRA-Ledenconferentie:

 • Heb je nieuwe inzichten over de technologieën waarmee je de problematiek van arbeidstekorten in je eigen organisatie kan aanpakken.
 • Weet je wie de SIGRA-samenwerkingsaward heeft gewonnen
 • Ben je in één van de breakoutsessies wijzer geworden:
     ◦ hoe we allemaal digitaal mee kunnen blijven doen
     ◦ hoe we zware en intensieve zorg willen voorkomen
     ◦ hoe persoonlijk kunstmatige intelligentie wordt
     ◦ hoe we de jeugd warm (willen) maken om te werken in Zorg & Welzijn
     ◦ hoe je alarmering en signalering anders kunt inzetten.

Het programma
Voor de SIGRA digitale Ledenconferentie houd je 14.30 - 17.00 uur vrij in je agenda:

Plenaire sessie
De digitale inloop is vanaf 14.30 uur. Het programma start om 14.45 precies. Plenair zullen sprekers je inspireren én wordt de SIGRA-samenwerkingsaward uitgereikt.   

Breakoutsessies
Na een korte pauze starten om 15.50 uur de breakoutsessies.

Informatiemarkt
Bezoek na afloop de virtuele informatiemarkt. Ga tot 17.00 uur langs bij de stands. Daar hoor je meer of praat je door over de ontwikkelingen op het gebied van ICT, innovatie en eHealth. 

Breakoutsessies
We verklappen alvast wat interessante breakoutsessies: 

 • Digivaardigheid
  1 op de 10 zorg- en welzijnsmedewerkers is 'digilliteraat', ook wel digitale starter genoemd. Het opleiden van digitale vaardigheden van medewerkers kan een tijdwinst opleveren van gemiddeld 100 uur per medewerker, per jaar.
   
 • Robotica en social A.I. 
  Regionale robots en social A.I. als oplossing voor de arbeidsmarkttekorten. 
   
 • Een 'Innovatiewandeling' anders werken
  Met slimme alarmering, signalering en assistentie op afstand kunnen we efficiënter werken en behouden we menselijkheid en persoonlijke aandacht. Stichting ATA/De ZorgCentrale laat zien hoe je dat innovatief en regionaal kan doen. 
   
 • Dolce vita
  Honderdduizenden mensen stromen in op de verkeerde plek in Zorg & Welzijn. Hoe zorgen we er met stochastische wiskunde en data analytics voor dat ze meteen op de juiste plek terecht komen? 
   
 • De Zorg & Welzijn Xperience
  Meer dan 1.250.000 mensen werken in Zorg & Welzijn, dat is bijna 14% van de werkzame beroepsbevolking. Het is gek dat er nog geen plek is waar men op een leuke manier de wereld van Zorg & Welzijn kan beleven. Hoe krijgen we (met name) de jeugd warm voor de sector?  
 • JONG SIGRA Netwerk: De toekomst van Zorg en Welzijn in 2030
  Denk mee over het nieuwe werken in Zorg en Welzijn in 2030 en ga aan de slag met de methode: ‘Scenariodenken’! Gegegeven door SIGRA i.s.m. Futureconsult, experts op gebied van scenariodenken.   

Na aanmelding voor de Ledenconferentie ontvang je in het najaar een formulier voor het doorgeven van jouw voorkeur voor één van de breakoutsessies.

Contact
Vragen over de SIGRA digitale Ledenconferentie? Mail dan naar conferentie@sigra.nl

Denk mee over het nieuwe werken in Zorg en Welzijn in 2030 en ga aan de slag met de methode: ‘Scenariodenken’!